Sos chilli salsa
Składniki
5 pomidorów
1 cebula
1 papryczka zielona chilli
1 szkl. posiekanej kolendry
1 ząbek czosnku
3 łyżki oliwy
sok z 1 limonki
1 łyżeczka soli morskiej
1/4 łyżeczki pieprzy kajeńskiego
1/4 łyżeczki imbiru
1/4 łyżeczki cynamonu
Opis

Pomidory umyj i zdejmij z nich skórkę. Papryczkę chilli umyj, wyjmij gniazda nasienne i drobno pokrój. Cebulę i czosnek, obierz, umyj i pokrój w kostkę. Wszystkie warzywa przełóż do miski, wymieszaj z oliwą, przyprawami i dodaj świeżo wyciśnięty sok z limonki. Sos przykryj i odstaw do lodówki na 2 dni. Podawaj z tortillą i chipsami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Zupy
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Napoje
2 miesiące temu
20 min.
Zupy