Przepisy Sos barbecue

Składniki

1/2 szkl. ketchupu

1/4 szkl. cukru brązowego

1/2 cebuli pokrojonej w kostkę

1/8 szkl. octu jabłkowego

3 łyżki sosu worcestershire

kilka kropel tabasco

1 ząbek czosnku

1 łyżka oliwy

1 czerwona papryczka chili

Opis

Cebulę obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na złoto na 1 łyżce oliwy. Wszystkie składniki oprócz czosnku zmiksuj ze sobą. Czosnek pokrój w drobniutką kosteczkę i dodaj do zmiksowanych składników. Sos przelej do małego rondelka i na wolnym ogniu podgrzewaj przez 30 min, od czasu do czasu mieszając. Podawaj do mięs jako dodatek lub jako glazurę w trakcie pieczenia. W tak przygotowanym sosie możesz także grillować warzywa.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4