Przepisy Sorbet arbuzowy

Składniki

1 i ½ kg arbuza

1 łyżka cukru pudru

3 łyżki wody

dekoracja:

kilka truskawek

listki mięty

Opis

Arbuza przetnij na pół. Odetnij jeden plaster, który wykorzystasz później do dekoracji. Wydrąż najsłodszy, czerwony miąższ ze środka (jasne części przy skórce pozostaw) i w miarę możliwości usuń pestki (musisz uzyskać ok. 1 kg miąższu). 

Zmiksuj arbuza z rozpuszczonym w ciepłej wodzie cukrem. Przelej miąższ do naczynia i zamrażaj przez ok. 3 godz. Aby sorbet uzyskał odpowiednią konsystencję, co 30 min wyciągaj go z zamrażarki i mieszaj.

Możesz też wcześniej pokroić arbuza w kostkę, zamrozić i dopiero później dolać wodę z cukrem, miksować i od razu podawać.

Przed podaniem udekoruj sorbet kawałkami arbuza, truskawkami i listkami świeżej mięty.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4