Przepisy Sola zapiekana pod serem z porami i ziemniakami

Składniki

2 filety z soli
100 g goudy
1 por
6 ziemniaków (młodych)
100 ml śmietany kwaśnej
1 garść kaparów
1 cytryna (2 łyżki soku z cytryny)
2 łyżki masła
koperek (do dekoracji)
pieprz czarny mielony
sól

Opis

Filety z soli, jeżeli są mrożone, najlepiej rozmrozić wkładając je wcześniej na noc do lodówki. Następnego dnia opłucz rybę, osusz ją, skrop sokiem z cytryny i posól.

Młode ziemniaki dobrze oczyść, zalej wodą, posól i gotuj przez ok. 20 min. Pora przekrój wzdłuż na połowę, dokładnie oczyść z piasku pomiędzy liśćmi i sparz gorącą wodą. Odcedź ugotowane ziemniaki, przestudź chwilę, przekrój na pół, a na wierzch ułóż kawałki pora. Na wszystkim połóż rybę i dodaj masło. Ser zetrzyj na tarce z dużymi oczkami, wymieszaj ze śmietaną i polej tak przygotowanym sosem rybę. Posyp całość kaparami. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temp. 180° przez ok. 25 min.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8