Przepisy Sola w panierce z frytkami i ketchupem

Składniki

4 filety z soli

1 kg ziemniaków

1/2 l oleju do smażenia

kilka listków zielonej sałaty do dekoracji

kilka łyżek keczupu

1/2 cytryny

4 łyżki mąki

3 łyżki oleju do smażenia

przyprawy: sól

Opis

Filety z soli, jeżeli są mrożone, najlepiej rozmrozić wkładając je wcześniej na noc do lodówki. Następnego dnia opłucz rybę, osusz ją, skrop sokiem z cytryny i posól.

Ziemniaki dokładnie umyj, obierz i pokrój w słupki. Następnie przepłucz w zimnej wodzie i osusz w ściereczce. Rozgrzej olej i usmaż w nim frytki na złoty kolor (ok. 25 min). Po usmażeniu odsącz frytki z nadmiaru tłuszczu.

W trakcie smażenia frytek przygotuj rybę: mąkę przesyp na duży talerz i równo obtocz w niej rybę, a następnie otrzep ją z nadmiaru mąki. Kładź rybę na rozgrzanym oleju i smaż na rumiano z dwóch stron. Podawaj z frytkami, ketchupem i liśćmi sałaty.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4