Przepisy Sola na parze z musem pomidorowym

Składniki

4 filety z soli

3 łyżki mąki pszennej

1/2 główki salaty karbowanej lub masłowej

sok z 1/2 cytryny

przyprawy: sól

mus:

5 pomidorów suszonych z zalewy

2 ząbki czosnku

4 łyżki oliwy z oliwek

1 pomidor

1/2 pęczka świeżej bazylii

przyprawy: sól, pieprz czarny

Opis

Filety z soli, jeżeli są mrożone, najlepiej rozmrozić wkładając je dzień wcześniej na noc do lodówki. Następnego dnia kolejno opłucz rybę, osusz ją, skrop sokiem z cytryny i posól. Tak przygotowaną rybę gotuj na parze PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA PARZE przez ok. 10 min.

Przygotuj mus: suszone pomidory odsącz z zalewy i drobno pokrój. Bazylię umyj, osusz i posiekaj. Pomidora obierz ze skórki, wyjmij z niego pestki, dodaj oliwę, sól i pieprz. Na koniec wszystko zmiksuj. Czosnek obierz i wyciśnij przez wyciskarkę do zmiksowanych składników, wymieszaj.

Rybę przełóż na talerz, ułóż na niej mus. Podawaj z sałatą i kawałkami cytryny do skropienia ryby i sałaty.

 

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 10.10-16.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4