Przepisy Sola na ciepłej sałatce z pitai

Składniki

400 g filetów z soli 

1 pitaja 

1 pomarańcza 

1/2 cytryny 

10 g imbiru 

1 papryka czerwona 

1 ząbek czosnku 

40 ml oleju arachidowego 

30 g prażonych orzechów ziemnych 

3 gałązki kolendry 

przyprawy: sól, pieprz czarny

Opis

Rybę przypraw solą i świeżo mielonym pieprzem. Wyciśnij sok z pomarańczy i połowę wlej na rybę. Pitaję obierz ze skóry i pokrój wzdłuż na cztery części. Następnie każdy kawałek pokrój na plasterki. Paprykę też pokrój na kawałki podobnej wielkości. 

Na głębokiej patelni rozgrzej olej arachidowy i podsmaż na nim plasterki czosnku wraz posiekanym imbirem. Dodaj paprykę i smaż na mocnym ogniu. Smak warzyw wzbogać sokiem z cytryny i dodaj do nich plasterki pitai. Przypraw do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. 

Rozgrzej szeroki rondel i przełóż na niego rybę w soku pomarańczowym. Gotuj przez 4 min. To wystarczy, aby ryba była idealnie ugotowana i delikatna. 

Ciepłą sałatkę rozłóż na talerzu, a na niej połóż filety z soli. Na koniec udekoruj danie posiekanymi orzechami i listkami kolendry.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4