Sola meuniere z warzywami
Składniki
4 sole
50 g mąki
75 g masła
sok z 2 cytryn
3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Sklaruj masło: na średnio rozgrzanej patelni stop masło, zbierz tworząca się trakcie smażenia na wierzchu pianę – wykorzystaj tylko złoty klarowny płyn. Sklarowane masło przecedź przez sitko. Rybę, skrop kilkoma łyżkami cytryny posól i popieprz. Następnie obtocz w mące. Na kilku łyżkach sklarowanego masła podsmaż rybę z każdej strony (ok. 5 min). Na drugiej patelni podgrzej sklarowane masło, wciśnij sok z cytryny i wymieszaj. Przed podaniem polej rybę i posyp pietruszką. Podawaj z ziemniakami i fasolką szparagową.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
45 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne