Przepisy Soczysty schab pieczony ze śliwkami i przyprawami

Składniki

800 g schabu bez kości

½ kostki smalcu

10 śliwek suszonych

5 ząbków czosnku

1 łyżka pieprzu kolorowego

2 łyżki kolendry suszonej

5 ziarenek pieprzu czarnego

1 łyżka majeranku

przyprawy: pieprz, sól

Opis

Śliwki włóż do niewielkiej ilości wody i namaczaj przez 20 min. W międzyczasie schab umyj, osusz, natrzyj pieprzem, solą, majerankiem, kolendrą oraz wyciśniętym czosnkiem. Włóż mięso do woreczka. Dodaj do środka smalec (obłóż nim mięso), pieprz kolorowy i pieprz czarny w ziarnach oraz namoczone śliwki. Zawiń szczelnie woreczek i wstaw do lodówki. Mięso pozostaw w marynacie przez 12 godz.

Po tym czasie wyjmij mięso z woreczka i razem ze śliwkami, smalcem i przyprawami zawiń w folię aluminiową do pieczenia. Piecz w piekarniku przez ok. 1,5 godz. w temperaturze 200°. Pod koniec pieczenia (ok. 15 min przed wyjęciem pieczeni) odchyl folię i pozwól, aby mięso się zarumieniło. Przed podaniem pokrój w plastry.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
35 min.
Desery
2 3 4