Przepisy Soczysty podwójny hamburger na grillu z frytkami warzywnymi

Składniki

2 bułki pszenne z sezamem do hamburgerów

4 burgery wołowe klasyczne

1 pomidor

4 liście sałaty masłowej lub rzymskiej

1 czerwona cebula

2 szczypta sera żółtego (np. Gouda)

2 ogórki kiszone

Dip musztardowo-miodowy

3 łyżki musztardy

3 łyżki miodu

3 łyżki jogurtu naturalnego

sól i pieprz

1 łyżka pietruszki

Frytki

4 marchewki

2 korzenie pietruszki

1 łyżeczka soli Himalajskiej

1 łyżeczka oregano

1 łyżeczka rozmarynu

2 łyżki oliwy

½ łyżeczki płatków chili

Sposób przygotowania

1

Pokrojone w słupki marchewki i pietruszkę ułóż na tacce, skrop olejem, posyp płatkami chili i przyprawami. Grilluj przez około 30 minut.

2

Bułki do hamburgera podgrzej na ruszcie. Ogórki pokrój w plastry, czerwoną cebulę w krążki, a pomidory w grube plastry. Wymieszaj musztardę z miodem, jogurtem i przyprawami.

3

Gotowe kotlety wołowe grilluj przez 5 minut z każdej strony.

4

Ułóż składniki na bułce i polej dipem musztardowym. Podawaj z frytkami z warzyw.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 9.07-15.07.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8