Przepisy Soczysta pieczeń wołowa w sosie musztardowym
Składniki
1 kg łopatki wołowej bez kości
10 łyżeczek musztardy - polecamy sarepską lub kremską
1 łyżka mąki pszennej
1 i ½ szklanki wody
5 łyżek oleju
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Umyte mięso natrzyj olejem i przyprawami, umieść w natłuszczonej brytfance. Podlej wodą i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°. Piecz przez ok. 1 godz. 30 min, systematycznie podlewając wodą. Ostrożnie wysuń brytfankę z piekarnika i posmaruj wierzchnią warstwę połową ilości musztardy, a następnie piecz jeszcze przez 30 min.

Przygotuj sos: do powstałego w brytfance wywaru dodaj resztę musztardy i przyprawy. Sos zagęść mąką rozmieszaną w 100 ml zimnej wody.

Pokrojoną pieczeń i przygotowany sos proponujemy podawać z kluskami śląskimi.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco Nadchodzi lato

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 8.05.2019-30.05.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4