Śmietankowe zajączki i kurczaczki wielkanocne
Składniki
1 op. galaretki cytrynowej
1 op. galaretki malinowej
ok. 300 g serka śmietankowego homogenizowanego
Dekoracja:
mazaki cukrowe
Opis

Galaretki przyrządź wg wskazówek na opakowaniu w dwóch oddzielnych naczyniach. Ilość wody podanej na opakowaniu zmniejsz o połowę. Poczekaj aż galaretka przestygnie. Do każdego naczynia z galaretką włóż po ok. 150 g (może być więcej) serka homogenizowanego i dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek. Masy przelej do dwóch płaskich form do ciasta. Wysokość wlanej masy nie może przekraczać wysokości foremek. Galaretki włóż do lodówki do stężenia na ok. 2 godz. Gdy zastygną, wykrawaj z masy foremką kształty kurczaków i zajączków i maluj im cukrowymi pisakami oczka. Serki na zimno podawaj z bitą śmietaną i owocami na talerzykach, jako wesoły deser wielkanocny dla dzieci.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
5 miesięcy temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
15 min.
Napoje
2 miesiące temu
15 min.
Napoje
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
45 min.
Zupy