Przepisy Smażony stek z antrykotu podawany z dipem czosnkowym

Składniki

4 plastry antrykotu wołowego

3-4 łyżki oliwy z oliwek

przyprawy: sól, pieprz

Składniki do przygotowania dipu:

100 ml jogurtu naturalnego

100g majonezu

4 ząbki czosnku

przyprawy: sól

Opis

Plastry umyj, nasmaruj oliwą i odstaw do lodówki na 30 min. W międzyczasie przygotuj dip czosnkowy: wymieszaj jogurt z majonezem i wyciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Dopraw solą. Następnie wyjmij mięso z lodówki i smaż steki na suchej patelni na średnim ogniu przez 4 min z każdej strony. Po ściągnięciu z patelni dopraw solą i pieprzem. Podawaj z wcześniej przygotowanym dipem czosnkowym.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4