Przepisy Smażony ser feta z ziołami, kabanosem i tagliatelle
Składniki
200 g makaronu tagliatelle
100 g sera feta twardego i elastycznego
1 kabanos
2 łyżki oliwy z oliwek
świeże zioła: bazylia, oregano, inne dowolne, jak: kolendra, lubczyk
zioła suszone: tymianek
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu. Ser pokrój w kostkę lub kup już pokrojony. Kabanosa pokrój na cienkie plastry i smaż go na 1 łyżce oleju  przez ok. 5 min. Pod koniec smażenia dodaj ser feta i posiekane grubo zioła. Chwilę smaż razem.

Makaron wyłóż na talerze, polej oliwą z oliwek, a na wierzch połóż gorący ser z kabanosem i ziołami. Podawaj gorący ze świeżymi ziołami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Napoje