Przepisy Smażony dorsz w cieście z sałatką ziemniaczaną

Składniki

1 filet z dorsza (100 - 150 g)
Ciasto:
2 jajka (ubite białka)
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka piwa
1 łyżka cukru
pieprz czarny mielony
sól
olej słonecznikowy
Sałatka:
½ kg ziemniaków
1 natka pietruszki
1 opakowanie groszku mrożonego
1 garść zielonych oliwek drylowanych
1 garść kaparów
1 cytryna
1 cebula czerwona

Opis

Składniki na ciasto ubij delikatnie w misce i odstaw do lodówki.

Filet posól, obtocz w mące i przygotowanym cieście. Rybę smaż na patelni w 180ºC, aż do przyrumienienia na złoto. Ugotuj w wodzie zielony groszek. Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i delikatnie je rozgnieć. Dodaj do nich kilka łyżek oliwy z oliwek, oliwki, posiekane kapary, pietruszkę, czerwoną cebulę i ugotowany groszek. Wymieszaj dokładnie całość. Sałatkę podawaj z kawałkiem cytryny.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 22.10-28.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8