Przepisy Smażone paski rybne

Składniki

1,5 kg filetów ryby morskiej (np. panga, mintaj, morszczuk)

1 i ½ szklanki oleju słonecznikowego

Ciasto panierkowe:

200 g mąki

1 łyżka cukru

4 łyżki piwa

6 łyżek mleka

5 łyżek wody

2 jaja

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Filety rybne umyj i osusz, pokrój w podłużne paski, a następnie posól i skrop cytryną.

Podgrzej olej w garnku. W międzyczasie przygotuj ciasto: mąkę, cukier, piwo, mleko, żółtka oraz wodę połącz w masę przypominającą konsystencją ciasto naleśnikowe. Następnie dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj.

Zanurz w cieście kawałki ryby i kładź je na głęboki, gorący olej. Smaż przez ok. 10 min. Przed wyciągnięciem wszystkich kawałków sprawdź na jednym z nich, czy ryba w środku jest miękka.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4