Przepisy Smalec wegański

Składniki

1 puszka białej fasoli (400 g)

3 śliwki suszone

2 średnie cebule

2 ząbki czosnku

3 liście laurowe

5 ziarenek ziela angielskiego

1/2 łyżki majeranku

1–2 łyżki sosu sojowego ciemnego

5 łyżek oleju roślinnego, np. rzepakowego (mało aromatyczny)

sól morska lub himalajska

pieprz świeżo mielony

1/3 szkl. wody przegotowanej i ostudzonej

Opis

Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Rozgrzej olej i dodaj cebulę, liście laurowe, ziele angielskie oraz pokrojony czosnek. Całość zeszklij. Wyciągnij przyprawy.

Fasolę odsącz z zalewy i zmiksuj z wodą. Śliwki posiekaj i dodaj wraz z cebulką do fasoli. Całość chwilkę miksuj. Dopraw majerankiem, sosem sojowym, solą i pieprzem.

Smalec podawaj np. z żytnim pieczywem, ogórkami kiszonymi lub marynowanymi i grzybkami. Możesz go przechowywać w lodówce do 3 dni.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4