Przepisy Śliwki korzenne w occie

Składniki

3 kg śliwek węgierek (twardych)

2 laski cynamonu

1 łyżka ziela angielskiego

12 goździków

3 szkl. wody

1 szkl. octu spirytusowego 10%

1 i 1/2 szkl. cukru (jeżeli chcesz, by śliwki były mniej słodkie) lub 2 szkl. cukru (jeżeli chcesz bardziej dosłodzić śliwki)

6 słoików po 600 ml

Opis

Śliwki umyj i pozbądź się pestek. Przygotuj zalewę: do wody dodaj ocet, cukier, ziele angielskie i cynamon. Gotuj przez 5 minut. Przecedź.

Na dno każdego ze słoików włóż po 2 goździki. Następnie dosyć ciasno ułóż w słoikach śliwki. Zalej owoce zalewą. Zakręć słoiki i pasteryzuj przez 15 minut. Odwróć słoiki do góry dnem i zostaw do wystudzenia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4