Ślimaczki z makiem
Składniki
1 op. ciasta francuskiego
1/2 op. masy makowej (400–450 g)
Opis

Ciasto rozwiń i posmaruj całe masą makową. Zawiń w ciasny rulon, a następnie pokrój w ok. 1 cm plastry. Papier do pieczenia ułóż na blasze, a następnie układaj na nim ślimaczki, zachowując znaczne odległości pomiędzy kawałkami ciasta. Po ułożeniu na blasze wyrównaj kształt ślimaczków. Nagrzej piekarnik do temp. 190° i piecz ślimaczki przez ok. 20 min.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
35 min.
Przystawki
2 miesiące temu
45 min.
Desery
2 miesiące temu
80 min.
Zupy