Przepisy Ślimaczki na karkówce z grilla
Składniki
4 kotlety z karkówki
2 tosty pszenne
4 pomidorki koktajlowe
4 liście sałaty lodowej
4 łyżki serka twarogowego naturalnego
1 seler naciowy
szczypiorek
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
1 łyżeczka słodkiej papryki
2 łyżki oleju
Sposób przygotowania
1
Sól, pieprz i paprykę wymieszać z olejem, powstałą marynatą natrzeć karkówkę i odstawić ją do lodówki na 40 minut. Zamarynowane mięso ułożyć na grillu, a następnie upiec z obu stron. 
2
Z chleba tostowego odciąć skórkę, każdą kromkę rozwałkować, a następnie posmarować serkiem twarogowym, na wierzch ułożyć liść sałaty, wszystko zwinąć w rulon. Powstałą tostową roladkę przekroić na dwie części. 
3
Seler naciowy pokroić w małe paseczki, a szczypiorek posiekać. Na grillowanej karkówce ułożyć miniroladki z chleba tostowego i pomidorki koktajlowe. Udekorować szczypiorkiem oraz selerem naciowym. Smacznego!
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
60 min.
Dania główne
2 tygodnie temu