Śledzie z grzybami
Składniki
3 płaty śledziowe (matjasy)
3 grzybki marynowane
2 cebule
4 łyżki octu
2 łyżki cukru
przyprawy: sól
Opis

Cebulę przekrój na pół, a następnie w półtalarki. Włóż do miseczki, a następnie dodaj sól, cukier i ocet. Wszystko wymieszaj i odstaw do lodówki na 1 godz.

W międzyczasie zawiń każdego grzybka w płat śledziowy i zepnij wykałaczką, aby powstał rolmops. Na talerzyk wyłóż przygotowaną cebulę, a następnie ułóż rolmopsiki śledziowe.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
85 min.
Zupy
2 miesiące temu
60 min.
Zupy