Przepisy Śledzie po egipsku

Składniki

8 filetów ze świeżych śledzi

4 pomidory

2 cebule

4 łyżki oliwy lub oleju sojowego

3 łyżki mąki

koperek

1 liść laurowy

przyprawy: sól, pieprz, tymianek

Opis

Filety obmyj, odsącz z wody i obtocz w mące (możesz też zdjąć z nich wcześniej skórę). Na rozgrzany olej włóż rybę i drobno posiekaną cebulkę. Smaż przez ok. 5 min, aż ryba uzyska złoty kolor z obu stron.

Pomidory umyj i pokrój w kostkę. Dodaj do nich łyżkę posiekanego koperku, szczyptę suszonego tymianku i kawałek pokruszonego liścia laurowego. Dopraw do smaku solą, pieprzem i duś przez 15 min. Podawaj z ryżem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4