Skoki z królika duszone w słodkiej śmietanie z nutą rozmarynu
Składniki
4 skoki z królika
750 ml słodkiej, gęstej śmietany 30 lub 36%
przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn
Opis

Skoki z królika dokładnie umyj, włóż do naczynia żaroodpornego, natrzyj przyprawami, dodaj śmietanę i odstaw do chłodnego miejsca na około 12 godz.

Po upływie określonego czasu naczynie wraz z królikiem wstaw do piekarnika. Piecz ok. 1 godz. 30 min w temperaturze 175°. Podawać z wytworzonym podczas pieczenia śmietanowym sosem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Przystawki
2 miesiące temu
30 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Dania główne