Przepisy Sezamowo–imbirowy makaron ryżowy

Składniki

150 g makaronu ryżowego

3 kubek kapusty pekińskiej pokrojonej w paski

1 drobno pokrojona młoda cebulka

ziarno sezamu

2 ząbek czosnku

2 łyżka drobno posiekanego imbiru

2 łyżka sosu sojowego

2 łyżka syropu klonowego

1 łyżeczka oleju sezamowego

1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki

Sposób przygotowania

1

Liście kapusty umyć i pokroić w cienkie paski.

2

Makaron ryżowy ugotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.

3

Czosnek i imbir drobno posiekać, przełożyć do rondelka lub woku i dodać pozostałe składniki na sos. Po zagotowaniu gotować jeszcze ok. 3 minut.

4

Zmniejszyć ogień, dodać posiekaną kapustę, wymieszać, dodać makaron ryżowy i ponownie dokładnie wymieszać.

5

Podawać posypane sezamem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4