Przepisy Sezamowo–imbirowy makaron ryżowy

Składniki

150 g makaronu ryżowego
3 kubki kapusty pekińskiej (pokrojonej w paski)
1 cebula (młoda, drobno pokrojona)
sezam (do dekoracji)
2 ząbki czosnku
2 łyżki imbiru (drobno posiekanego)
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki syropu klonowego
1 łyżeczka oleju sezamowego
1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej

Sposób przygotowania

1

Liście kapusty umyć i pokroić w cienkie paski.

2

Makaron ryżowy ugotować zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.

3

Czosnek i imbir drobno posiekać, przełożyć do rondelka lub woku i dodać pozostałe składniki na sos. Po zagotowaniu gotować jeszcze ok. 3 minut.

4

Zmniejszyć ogień, dodać posiekaną kapustę, wymieszać, dodać makaron ryżowy i ponownie dokładnie wymieszać.

5

Podawać posypane sezamem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 1.10-7.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8