Przepisy Serowy chleb o smaku pizzy
Składniki
1 bochenek chleba
4 ząbki czosnku
pomidorki koktajlowe
150 g mozzarelli
80 ml sosu pomidorowego
liście bazylii
1 łyżka przypraw do pizzy
oliwa z oliwek
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej piekarnik do 175°C.
2
Umieść chleb na desce do krojenia. Za pomocą ostrego noża wykonaj rząd przekątnych nacięć, nie głębszych niż na 2 cm od podstawy. Chwyć mocno bochenek i wykonaj rząd nacięć w drugim kierunku, aby na pieczywie powstały romby.
3
Przełóż bochenek do wyłożonego papierem do pieczenia naczynia żaroodpornego lub brytfanny.
4
Skrop chleb olejem, rozłóż w nacięciach zmiażdżony czosnek, a następnie zalej je sosem pomidorowym.
5
Nadziej nacięcia pomidorami, bazylią i serem.
6
Posyp z wierzchu przyprawami do pizzy.
7
Piecz przez 15-20 minut, dopóki ser nie zacznie się roztapiać.
8
Pozwól potrawie nieco ostygnąć przed podaniem.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

1 / 8