Przepisy Serowe spaghetti

Składniki

200 g makaronu spaghetti pełnoziarnistego

4 łyżki sera parmigiano reggiano

100 g sera french brie

50 g sera gorgonzola

150 g ementalera do smarowania

150 ml mleka

3 łyżki masła

1 żółtko

1 łyżka świeżych listków oregano

4 ząbki czosnku

przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Opis

Ser brie pokrój w kostkę, a parmigiano zetrzyj na tarce. Pietruszkę umyj, osusz i drobno posiekaj. W rondelku zagotuj mleko, dodaj ser brie, parmigiano, ementaler i masło. Zmniejsz ogień (powinien być mały gdyż inaczej sery i mleko mogą się zważyć). Ciągle mieszając, gotuj wszystko na wolnym ogniu PORADA KONTEKSTOWA - GOTOWANIE NA WOLNYM OGNIU aż sery się rozpuszczą. Po chwili wbij żółtko i najlepiej za pomocą trzepaczki (łyżka też może być) wszystko dokładnie wymieszaj (jeśli uznasz, że sos jest za gęsty, dodaj do niego więcej mleka). Dodaj przyprawy i świeże oregano. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i dodaj do sosu. Wymieszaj i chwilę gotuj na minimalnym ogniu. Pod koniec dodaj pokruszony ser gorgonzola i jeszcze chwilkę gotuj.

Ugotuj makaron spaghetti według przepisu na opakowaniu. Wymieszaj z sosem, przełóż na talerze i od razu podawaj.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4