Serowe muszki
Składniki
150 g sera topionego
100 g orzechów włoskich
25 g masła
do ozdoby:
szczypiorek, pietruszka i rzodkiewka
słodka papryka w proszku
Opis

Orzechy wrzuć na sucha patelnię. Praż przez ok 5 min na średnim ogniu cały czas mieszając. Uprażone orzechy wystudź. Wystudzone orzechy zmiksuj w malakserze lub drobno posiekaj. Do serka topionego wrzuć rozdrobnione orzechy, masło i utrzyj. Gotową masę wstaw na dziesięć minut do lodówki.

Na płaskim talerzu rozsyp paprykę. Wyciągnij masę z lodówki. Łyżeczką nabierz porcję masy i  nadaj jej owalny kształt. Obtocz ukształtowaną porcję masy w słodkiej papryce. Czynność powtarzaj do wykorzystania całej masy. Z listków pietruszki zrób muszkom skrzydła, ze szczypiorku nosy, z pokrojonej w kostkę rzodkiewki oczy.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
45 min.
Zupy