Serowa kula z rozmarynem i granatem
Składniki
200 g serka Philadelphia
100 g sera cheddar
sól
pieprz
1 gałązka rozmarynu
1 granat
krakersy do podania
Opis

Cheddar trzemy na tarce o drobnych oczkach. Mieszamy z serkiem Philadelphia. Dodajemy posiekane igły rozmarynu oraz sól i pieprz do smaku. Z powstałej masy formujemy kulę.

Owoc granatu obieramy i przekładamy do głębokiego talerza. Serową kulę obtaczamy ostrożnie w granacie, tak, by owoc dokładnie ją oblepił.

Podajemy z krakersami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
120 min.
Zupy
2 miesiące temu
15 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Desery