Przepisy Sernik z winogronami bez pieczenia

Składniki

300 g pokruszonych ciasteczek maślanych

190 g stopionego masła

160 g ricotty lub innego twarogu

130 ml bitej śmietany

3 łyżki cukru pudru

1 łyżeczka likieru

soli

skórka z cytryny

winogrona (białe i czerwone)

okrągła forma na ciasto 22 cm

Sposób przygotowania

1

Umieść ciasteczka w plastikowej torbie i wygnieć ją, by je rozkruszyć. Wsyp kruszonkę do dużej miski.

2

Dodaj roztopione, jeszcze gorące masło i skórkę cytryny. Dobrze wymieszaj, by ciasteczka nasiąknęły masłem.

3

Wyłóż formę do ciasta papierem do pieczenia i wypełnij mieszaniną z ciastek. Wstaw do lodówki na co najmniej 4 - 6 godzin.

4

Przygotuj nadzienie: połącz Ricottę lub inny twaróg z cukrem i likierem. Równolegle przygotuj bitą śmietanę i dodaj do kremu. Dokładnie wymieszaj.

5

Umyj winogrona, wysusz i pokrój na połówki, a następnie usuń nasiona.

6

Połóż pierwszą warstwę winogron na bazie z ciasteczek, przykryj ją połową kremu, a na wierzchu ponownie ułóż winogrona i resztę kremu.

7

Udekoruj ciasto pozostałymi winogronami i wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny, najlepiej na noc.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4