Ser feta pieczony z ziołami i pomidorem
Składniki
​250 g sera feta
3 pomidory
20 g czarnych oliwek
10 ml oliwy
1 gałązka tymianku
świeża bazylia
Opis

Pomidory umyj i obierz ze skórki. Obrane pomidory pokrój w plastry. Ser feta wyjmij z zalewy i pokrój w grube plastry. W naczyniu do zapiekania ułóż na przemian ser i pomidory. Polej oliwą, posyp oliwkami czarnymi oraz tymiankiem. Przypraw czarnym pieprzem. Nie sól – ser feta jest dosyć słony w smaku. Wstaw do zapieczenia do piekarnika rozgrzanego do temp. 180° (z funkcją grill) na ok. 15 minut. Ser powinien być zrumieniony. Gotowe danie dekoruj świeżą, aromatyczną bazylią.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Desery
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
60 min.
Zupy