Przepisy Semifreddo - deser lodowy

Składniki

150 g truskawek
400 ml śmietany kremówki (36%)
3 jajka
1 beza (sucha)
80 g cukru

Sposób przygotowania

1

Truskawki umyj i osusz. Pokrój na kawałki i podgrzej na patelni razem z 1/4 przygotowanego cukru. Podgrzewaj aż cukier całkowicie się rozpuści, a truskawki nieco zmiękną i puszczą sok. Zdejmij patelnię z ognia i poczekaj aż truskawki całkowicie wystygną.

2

 W trzech osobnych miskach utrzyj żółtka z cukrem, ubij białka na pianę i śmietankę na sztywno. Do piany z białek wlej pozostałe masy i dokładnie, ale delikatnie wymieszaj łopatką.

3

Masę wlej do foremki wyłożonej folią spożywczą. Wystudzone truskawki wyłóż łyżką na wierzch masy i lekko zamieszaj. Powciskaj do masy pokruszone kawałki bezy. Całość przykryj folią i wstaw do zamrażalnika na ok. 6 godzin. Przed podaniem wyciągnij semifreddo z zamrażalnika i przybierz świeżymi owocami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 1.10-7.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8