Przepisy Selery nadziewane pieczarkami

Składniki

3 selery

300 g pieczarek

1 cebula

kilka różyczek brokuła

3 łyżki oleju

przyprawy: sól, pieprz, tymianek

Opis

Selery umyj, obierz i obgotuj w osolonej wodzie (ok. 10 min). Wyjmij i osącz, przekrój na połowy, wydrąż środki, zostawiając ok. 1 cm ścianki. Wydrążone środki posiekaj drobniutko. Pieczarki umyj dokładnie, nie obieraj. Następnie zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę, brokuły umyj i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej i usmaż pieczarki wraz z cebulą, aż wyparuje z nich sok. Następnie dopraw solą, pieprzem oraz tymiankiem. Przełóż do miski i wymieszaj z brokułami i wcześniej wydrążonymi i posiekanymi środkami selera.

Blachę wyłóż pergaminem lub folią do pieczenia. Selery-miseczki nadziej przygotowaną masą i piecz ok. 25 min w temp. 180°. Podawaj z sosem tatarskim lub barszczem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.09-25.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4