Przepisy Schabowe zapiekane z serem

Składniki

6 plastrów schabu wieprzowego bez kości
6 plastrów goudy (dużych plastrów)
3 jajka
1 szklanka bułki tartej (przesianej)
5 łyżek oleju słonecznikowego
sól
pieprz czarny mielony (do smaku)

Opis

Schab lekko rozbij, natrzyj solą i pieprzem. Na talerz przesiej przez sitko bułkę tartą. Jajko rozbij dokładnie w talerzu. Mięso panieruj PORADA KONTEKSTOWA - PANIEROWANIE dwa razy: najpierw w jajku, potem dokładnie obtocz w bułce, następnie znowu w jajku i bułce, dociskając tym razem panierkę dłonią.

Na patelni rozgrzej olej i smaż schabowe na średnim ogniu ok. 10 min z obu stron, aż się zarumienią. Następnie na każdym połóż plaster sera i włóż do piekarniana nagrzanego do 200°. Zapiekaj aż ser się rozpuści.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8