Przepisy Schab wieprzowy z kością nadziewany metką i ryżem

Składniki

1 kg schabu z kością

250 g metki

2 jajka

½ szklanki mleka

3 łyżki ugotowanego ryżu

1 czerstwa bułka

1 szklanka bulionu warzywnego

5 łyżek oleju

2 ząbki czosnku

przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Opis

Bułkę namocz w mleku. Mięso umyj, natnij tak, by powstała głęboka kieszeń (uważaj, aby nie przeciąć mięsa do końca).

Mętkę, ryż, jajka, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz namoczoną i odciśniętą bułkę wymieszaj, przypraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Tak przygotowanym farszem napełnij kieszeń w schabie. Brzegi zepnij wykałaczkami. Mięso przypraw solą i pieprzem.

Rozgrzej tłuszcz w brytfance. Włóż mięso, zrumień z każdej strony i wlej bulion. Brytfankę z mięsem włóż do piekarnika i piecz ok. 1 godz. w temperaturze 180°.

Schab podawaj z powstałym sosem. Smacznego!

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4