Przepisy Schab w sosie własnym
Składniki
700 g schabu
4 ząbki czosnku
3 łyżki oleju do smażenia
przyprawy: majeranek, sól
Sos:
1,5 szkl. wody
1,5 łyżki mąki
sos z pieczenia schabu
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Przygotuj schab: mięso umyj i osusz, następnie oprósz mąką i solą. Rozgrzej olej na patelni i obrumień schab z każdej strony. Czosnek pokrój na ćwiartki. Pieczeń zdejmij z patelni, lekko ostudź i posyp majerankiem oraz obłóż ząbkami czosnku. Zalej go 3/4 szklanki wody i przykryj. Duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE pod przykryciem ok. 1,5 godz., uzupełniając wyparowany sos wodą. Gdy mięso będzie miękkie, wyjmij je i pokrój skośnie w poprzek włókien w plastry.

Przygotuj sos: w 1,5 szklanki zimnej wody rozpuść mąkę i wlej do sosu z duszenia schabu, dopraw solą i pieprzem. Wszystko wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Uzyskanym sosem polej kawałki mięsa. Podawaj z ziemniakami, kluseczkami lub ryżem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 26.06-03.07.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4