Przepisy Schab w marynacie grejpfrutowej
Składniki
1 kg schabu wieprzowego
sok z 2 grejpfrutów lub 1 szkl. soku z kartonu
1 cebula posiekana
1 łyżeczka suszonego tymianku lub 3 gałązki świeżego
1/2 szkl. oleju
2 zielone papryczki chilli
4 ząbki czosnku
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Mięso pokrój na dowolne kawałki (w kostkę na szaszłyki, np.: nadziewaj na przemian z obranymi ząbkami czosnku lub w plastry na steki, ale nie cieńsze niż 2 cm, by mięso zbyt szybko nie wyschło na ruszcie). Mięso przełóż do plastikowego pojemnika i zalej sokiem z grejpfruta. Dodaj posiekane: cebulę, czosnek, zielone papryczki chilli, łyżeczkę tymianku oraz sól i pieprz do smaku. Szczelnie zamknij i wstaw do lodówki na 12 godz.

Mięso piecz na rozgrzanym ruszcie ok. 6 min z każdej strony. Jeśli chcesz sprawdzić czy mięso jest gotowe, natnij mięso w najgrubszym miejscu, po wskazanym upływie czasu. Jeśli sok wypływający z nacięcia będzie przejrzysty, mięso jest gotowe do spożycia.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 19.06-26.06.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4