Przepisy Schab pod śliwkowo-pieczarkową pierzynką

Składniki

360 g schabu w plastrach bez kości

300 g pieczarek

200 g cebuli

100 g śliwek suszonych

1000 g ziemniaków

250 g mieszanki sałat

100 g pomidorków koktajlowych

60 g masła

20 ml oleju

kilka listków bazylii

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Obierz ziemniaki i ugotuj je w osolonej wodzie. W czasie kiedy ziemniaki będą się gotowały, obierz cebulę i pieczarki. Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w plastry. Rozgrzej patelnię i wrzuć na nią masło i pokrojone warzywa. Duś PORADA KONTEKSTOWA - DUSZENIE je, od czasu do czasu mieszając, aż cała woda z pieczarek wyparuje. Dorzuć śliwki suszone, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Gotowe pieczarki zdejmij z patelni. Włącz piekarnik na 200°. Na patelni rozgrzej olej. Plastry schabu posól i usmaż na lekko rumiano z obu stron (nie za mocno, bo mięso się wysuszy). Schab przełóż do naczynia żaroodpornego i przykryj duszonymi pieczarkami. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 10–15 min, aż pieczarki się przyrumienią. Pomidorki pokrój i wymieszaj z sałatą i listkami bazylii. Ugotowane ziemniaki odcedź. Na talerze nałóż porcję mięsa, ziemniaków i sałaty.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4