Schab pieczony z czosnkiem, koprem włoskim i rozmarynem
Składniki
1 kg schabu bez kości
1 bulwa kopru włoskiego
100 ml bulionu
10 ząbków czosnku
3 – 4 łyżki oleju do pieczenia
przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn
Opis

Dokładnie umyj schab, przypraw go solą, pieprzem i rozmarynem, po czym odstaw w chłodne miejsce na ok. 2 godz. Tak przyprawione mięso umieść w naczyniu żaroodpornym, obłóż drobno posiekaną bulwą kopru włoskiego, lekko skrop olejem, przykryj pokrywą i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 170°. Po 40 min pieczenia dodaj czosnek pokrojony w cienkie plasterki i co jakiś czas podlewaj całość bulionem. Piecz jeszcze przez ok. 30 min.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
25 min.
Dania główne
2 miesiące temu
15 min.
Desery
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne