Przepisy Schab pieczony z czosnkiem, koprem włoskim i rozmarynem

Składniki

1 kg schabu bez kości

1 bulwa kopru włoskiego

100 ml bulionu

10 ząbków czosnku

3 – 4 łyżki oleju do pieczenia

przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn

Opis

Dokładnie umyj schab, przypraw go solą, pieprzem i rozmarynem, po czym odstaw w chłodne miejsce na ok. 2 godz. Tak przyprawione mięso umieść w naczyniu żaroodpornym, obłóż drobno posiekaną bulwą kopru włoskiego, lekko skrop olejem, przykryj pokrywą i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 170°. Po 40 min pieczenia dodaj czosnek pokrojony w cienkie plasterki i co jakiś czas podlewaj całość bulionem. Piecz jeszcze przez ok. 30 min.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 17.10-23.10.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4