Przepisy Sałatka ze szpinakiem

Składniki

12 listków szpinaku świeżego (średniej wielkości)
2 liście zielonej sałaty strzępiastej
½ cykorii białej
1 garść rukoli
3 pomidory suszone
3 plastry camemberta z pieprzem
1 łyżka parmezanu
5 czarnych oliwek
Sos:
½ cebuli czerwonej
1 łyżka natki pietruszki (posiekanej)
1 łyżeczka miodu
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
1 ząbek czosnku
sól
pieprz czarny mielony (do smaku)

Opis

Przygotuj sos: cebulkę pokrój drobno, przepłucz w zimnej wodzie, aby pozbyć się goryczki i odcedź. Następnie dodaj do niej oliwę i wyciśnij cebulę przez wyciskarkę do czosnku. Dodaj ocet balsamiczny, czosnek również wyciśnięty, posiekaną pietruszkę, 1 łyżeczkę miodu. Wszystko dokładnie wymieszaj posól i popieprz. Odstaw do zmacerowania na ok. 15 min.

Liście szpinaku dobrze wypłucz i osusz za pomocą ręcznika papierowego. Sałaty umyj w zimnej wodzie, osusz ręcznikiem. Cykorię pokrój w paseczki, wszystkie liście wymieszaj z sosem cebulowym. Pomidory suszone pokrój na dwie części, oliwki przekrój na pół, camemberta pokrój w plastry. Wszystkie składniki poukładaj na talerzu, dodaj pokruszone orzechy włoskie i obsyp parmezanem.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 24.09-30.09.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8