Sałatka ze szpinakiem i rzodkiewką
Składniki
100 g szpinaku młodego
1 sałata lodowa
1 pęczek rzodkiewek
2 pomidory
1 cebulka
1 limonka
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka oliwy z oliwek
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Szpinak umyj delikatnie w zimnej wodzie i osusz. Sałatę porwij i ułóż na talerzu razem ze szpinakiem. Na wierzch połóż pokrojone w kostkę pomidory i pokrojone w krążki rzodkiewki. Całość posyp drobno posiekaną cebulką.

Przygotuj sos: sok z cytryny wymieszaj z oliwą. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Polej sałatkę przygotowanym sosem i udekoruj limonką (sosem możesz także skrapiać sałatkę podczas jedzenia).

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
5 min.
Napoje
2 miesiące temu
90 min.
Dania główne