Sałatka ze smażonymi wątróbkami drobiowymi z dressingiem malinowym
Składniki
1 op. mieszanki sałat Rosso Tesco
150 g wątróbek drobiowych
20 g mąki pszennej
50 g dżemu malinowego
40 ml oliwy z oliwek
sok z 1/2 cytryny
10 ml octu winnego
1/4 pęczka natki pietruszki
20 g masła
1 łyżeczka kremu balsamicznego
dekoracja : 2 pomidorki koktajlowe i prążki z cebuli czerwonej
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Wątróbkę oczyścić z włókien i ewentualnych ścięgien. Umyj ją następnie pod wodą i osącz na ręczniku kuchennym. Rozgrzej patelnię teflonową i wlej 2 łyżki oliwy. Wątróbki drobiowe oprósz mąką pszenną i smaż na patelni. Przewróć mięso na drugą stronę i dopiero teraz przypraw je solą i pieprzem oraz skrop kremem balsamicznym. Dodaj masło i jeszcze chwilkę podgrzej wątróbki.

Natkę pietruszki posiekaj i obsyp nią wątróbki. Warzywa do dekoracji sałatki umyj. Pomidorki przekrój na pół, a cebulę pokrój w prążki. W misce zmiksuj dżem malinowy z sokiem z cytryny, octem winnym oraz oliwą. Przypraw świeżo mielonym pieprzem i solą. Sałatkę Rosso wymieszaj w misce z pozostałą oliwą i kilkoma kroplami kremu balsamicznego. Ułóż na półmisku i dekoruj pomidorkami i cebulką czerwoną. Wątróbki poukładaj dookoła sałatki. Całość polej malinowym dressingiem PORADA KONTEKSTOWA - DRESSING

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
80 min.
Dania główne
2 miesiące temu
30 min.
Zupy
2 miesiące temu
120 min.
Zupy