Przepisy Sałatka ze smażonymi wątróbkami drobiowymi z dressingiem malinowym

Składniki

1 op. mieszanki sałat Rosso Tesco

150 g wątróbek drobiowych

20 g mąki pszennej

50 g dżemu malinowego

40 ml oliwy z oliwek

sok z 1/2 cytryny

10 ml octu winnego

1/4 pęczka natki pietruszki

20 g masła

1 łyżeczka kremu balsamicznego

dekoracja : 2 pomidorki koktajlowe i prążki z cebuli czerwonej

przyprawy: sól, pieprz

Opis

Wątróbkę oczyścić z włókien i ewentualnych ścięgien. Umyj ją następnie pod wodą i osącz na ręczniku kuchennym. Rozgrzej patelnię teflonową i wlej 2 łyżki oliwy. Wątróbki drobiowe oprósz mąką pszenną i smaż na patelni. Przewróć mięso na drugą stronę i dopiero teraz przypraw je solą i pieprzem oraz skrop kremem balsamicznym. Dodaj masło i jeszcze chwilkę podgrzej wątróbki.

Natkę pietruszki posiekaj i obsyp nią wątróbki. Warzywa do dekoracji sałatki umyj. Pomidorki przekrój na pół, a cebulę pokrój w prążki. W misce zmiksuj dżem malinowy z sokiem z cytryny, octem winnym oraz oliwą. Przypraw świeżo mielonym pieprzem i solą. Sałatkę Rosso wymieszaj w misce z pozostałą oliwą i kilkoma kroplami kremu balsamicznego. Ułóż na półmisku i dekoruj pomidorkami i cebulką czerwoną. Wątróbki poukładaj dookoła sałatki. Całość polej malinowym dressingiem PORADA KONTEKSTOWA - DRESSING

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4