Sałatka z ziemniakami, fasolką i zielonym pesto
Składniki
300 g żółtej lub zielonej fasolki szparagowej
300 g ziemniaków sałatkowych
3 łyżeczki zielonego pesto
sok wyciśnięty z 1/2 cytryny
sól, pieprz
Sposób przygotowania
1
Ziemniaki umyj i wyszoruj, nie obieraj ich. Włóż je do zimnej wody i gotuj przez ok. 20 minut, aż będą lekko miękkie. Fasolkę również umyj i obetnij jej końcówki. W garnku zagotuj wodę, dodaj łyżkę soli i do tej gotującej się wody wrzuć fasolkę. Gotuj przez około 10–15 minut, stale kontrolując miękkość fasolki. Gdy będzie już gotowa, to wyciągnij ją z wrzątku, włóż do sita lub durszlaka i przelej bardzo zimną wodą. To sprawi, że fasolka pozostanie jędrna.
2
Ugotowane ziemniaki i fasolkę włóż do miski. Ziemniaki możesz przekroić na pół. Skrop wszystko sokiem z cytryny i dopraw solą oraz pieprzem. Dodaj zielone pesto i wymieszaj wszystko dokładnie. 
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
20 min.
Sałatki
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
10 min.
Napoje
2 miesiące temu
60 min.
Zupy