Sałatka z zielonego ogórka, cebuli, chilli, z kiełkami w kokosowym mleczku
Składniki
1 ogórek zielony
1 czerwona cebula lub 2 szalotki
1 zielone lub czerwone chilli
60 ml mleczka kokosowego
sok z 1 limonki
50 g kiełków fasoli mung
przyprawy: szczypta soli, kminku
Opis

Ogórka umyj, obierając pozostaw na nim cienkie paseczki zielonej skórki, przekrój na pół, wydrąż pestki i pokrój w pół plasterki. Następnie przełóż go do miski i obsyp solą, odstaw na 15 min i zlej wytworzoną wodę. Dodaj obraną i umytą, posiekaną w cienkie plasterki cebulę oraz pokrojone w koteczkę chilli (bez pestek). Polej mleczkiem kokosowym i wymieszaj. Przed serwowaniem posyp solą i kminkiem. Całość skrop sokiem z limonki.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
15 min.
Zupy
2 miesiące temu
40 min.
Dania główne
2 miesiące temu
10 min.
Desery
2 miesiące temu
5 min.
Napoje