Przepisy Sałatka z winogronami, awokado, fetą i orzechami nerkowca
Składniki
1 opakowanie Mixu sałat Tesco Royal
1 niewielka kiść winogron czerwonych
3 awokado
150 g sera feta
½ orzechów nerkowca
5 łyżek oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
2 łyżeczki musztardy dijon
1 łyżeczka oleju
przyprawy: sól, pieprz
Opis

Przygotuj sos: połącz oliwę, ocet balsamiczny i musztardę, dopraw solą i pieprzem – wszystko wymieszaj.

Mix sałat Royal wymieszaj z sosem.

Do sałaty dodaj ser feta pokrojony w kostkę, umyte, przepołowione oraz wypestkowane winogrona czerwone. Awokado umyj, natnij wzdłuż dookoła, przekręć w dłoniach każdą połowę w przeciwnych kierunkach, wyjmij pestkę i obierz ze skóry. Awokado pokrój w kostkę.

Na 1 łyżeczce oleju przez ok. 2 min podsmażaj na wolnym ogniu pokruszone orzechy nerkowca. Gotową sałatkę posyp prażonymi PORADA KONTEKSTOWA - PRAŻENIE orzechami.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Zupy
2 miesiące temu
2 miesiące temu
45 min.
Dania główne