Przepisy Sałatka z tuńczykiem, limonką i grzankami paprykowymi

Składniki

op. mieszanki sałat Royal Tesco

175 g tuńczyka w sosie własnym

1 limonka

1/2 bagietki

50 ml oliwy z oliwek

1 papryka czerwona lub pasta z pieczonej papryki (50 g)

świeże listki kolendry

5 g kiełków lucerny

Opis

Rozgrzej piekarnik do temp. 220° z termoobiegiem. Paprykę czerwoną umyj i polej lekko oliwą, posól. Wstaw do pieczenia na ok. 25 minut. Dobrze upieczona papryka powinna mieć mocno przypaloną skórkę. Dzięki temu łatwo będzie można ją usunąć.

Do miski przełóż odsączonego tuńczyka z zalewy, przypraw go połową limonki oraz świeżą kolendrą. Wymieszaj delikatnie, aby zachować kształt. Upieczoną paprykę ubierz ze skórki i zmiksuj z oliwą i pozostałym sokiem z limonki. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Bagietkę pokrój na kromki, polej lekko oliwą i wstaw do piekarnika z funkcją grillowania.

Lekko zrumienione grzanki wyjmij, a następnie na każdą nałóż pastę paprykową. Sałatkę Royal wymieszaj w misce z pozostałą pastą paprykową oraz oliwą i ułóż na półmisku. Rozłóż dekoracyjnie tuńczyka, a grzanki dokoła sałatki. Całość po wierzchu posyp kiełkami lucerny.

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi

Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 12.09-18.09.2019 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 3 4