Sałatka z surowego łososia z winogronami
Składniki
200 g winogron
500 g świeżego filetu z łososia
świeżo wyciśnięty sok z 2 limetek
kilkanaście kropel sosu tabasco
1 opakowanie gotowej do użycia mieszanki sałat
1 czerwona cebula
Sos:
świeżo wyciśnięty sok z 1 cytryny
sól
2 łyżeczki jasnego miodu
świeżo mielony czarny pieprz
Sposób przygotowania
1
Łososia kroimy w kostkę lub paski. 
2
Łososia przekładamy do szklanej miski, zalewamy sokiem z cytryny i tabasco, dokładnie mieszamy, odstawiamy w chłodne miejsce na 30 min.
3
Do dużej sałatkowej miski przekładamy zamarynowanego łososia, mieszankę sałat, przekrojone na pół, wypestkowane winogrona.
4
Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę.
5
Do miski wlewamy sok z cytryny, solimy i mieszamy, by rozpuścić sól, dodajemy musztardę i miód, cały czas mieszając, wlewamy oliwę, by powstała gładka emulsja. Sos pieprzymy do smaku, polewamy nim sałatkę, mieszamy, podajemy.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Promocje

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
2 miesiące temu
60 min.
Desery
2 miesiące temu
2 miesiące temu
60 min.
Dania główne