Przepisy Sałatka z soczewicy w grillowanej papryce
Składniki
150 gramów soczewicy (może być czerwona lub zielona)
4 papryki
garść pokrojonych pomidorów koktajlowych
2 średnie ogórki gruntowe
2 papryki pepperoni
1 kulka mozzarelli
1/2 ananasa ugrillowanego
garść orzechów, np. włoskich
garść posiekanych, suszonych pomidorów
garść posiekanej pietruszki, kolendry i mięty
sok z 1/2 limonki
4 łyżki oliwy
przyprawy: sól, pieprz
Sposób przygotowania
1
Pokrój ananasa w kawałki i ugrilluj razem z paprykami w całości do przyrumienienia. Ugotuj soczewicę na pół twardo i przesyp do miski. Pomidory świeże, suszone, mozzarellę, ananasa, chilli i ogórki pokrój w mniejsze części i dodaj do reszty. Posiekaj zioła i dodaj razem z ziołami. Dopraw oliwą, sokiem z limonki, solą i pieprzem.
2
Ugrillowane wcześniej papryki rozkrój tuż nad górą, tworząc wieczko. Napełnij papryki sałatką. Przykryj wieczkiem i zawiń w folię aluminiową. Podgrzewaj ok. 10 minut na grillu.
Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przepisy w Twoim guście

Uups! Brak artykułów pasujących do Twojego filtra. Zmień kryteria wyszukiwania.
3 miesięcy temu
15 min.
Desery
3 miesięcy temu
120 min.
Przystawki