Przepisy Sałatka z soczewicy i grillowanych warzyw

Składniki

500 g soczewicy zielonej
2 cukinie
1 bakłażan
2 papryki czerwone
2 cebule czerwone (duże)
1 pęczek szparagów zielonych
1 laska selera naciowego
1 pęczek natki pietruszki
świeża mięta
1 cytryna (sok)
oliwa z oliwek
pieprz czarny mielony
sól
ser kozi (lub owczy albo feta, opcjonalnie)

Opis

Soczewicę ugotować al dente z solą morską (połowa czasu gotowania podana na opakowaniu). Opłukać i ostudzić. Warzywa pokroić na mniejsze części, ale na takie, które nie spadną przez ruszt. Skropić oliwą, solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Ugrillować i odstawić żeby wystygły, po czym pokroić na mniejsze części. Połączyć z soczewicą, ziołami, sokiem z cytryny, oliwą, solą i pieprzem. Można na górze posypać serem.

 

Wydrukuj tę stronę
Podziel się przepisem

Przeglądaj gazetki i katalogi


Tesco gazetka - aktualna

Więcej informacji  Informacje



Oferta jest ważna w hipermarketach.
Oferta handlowa ważna w dniach 22.10-28.10.2020 r. lub do wyczerpania asortymentu, z zastrzeżeniem odmiennych terminów obowiązywania wskazanych na poszczególnych stronach gazetki. Zmiana oferty handlowej następuje o godz. 8:00 w dniu rozpoczęcia promocji. Zdjęcia umieszczone w gazetce mogą odbiegać od wizerunku produktu znajdującego się w sprzedaży. Wszystkie ceny zawierają VAT. Tesco nie prowadzi sprzedaży poprzez akwizytorów. Wszystkie ceny wyrażone są w złotych. Nie wszystkie produkty z gazetki dostępne są w serwisie Ezakupy.
Szczegóły ważności
Szczegóły ważności
1 / 8